υπό κατασκευή

Η σελίδα "grEAT Cook" θα είναι σύντομα κοντά σας γεμάτη απολαυστικές συνταγές!!!...Η σελίδα "grEAT Cook" θα είναι σύντομα κοντά σας γεμάτη απολαυστικές συνταγές!!!

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Χοιρινό ρολό στο φούρνο













Πεντανόστιμο χοιρινό ρολό στο φούρνο με πατάτες και μανιτάρια. Εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ζουμερό και μυρωδάτο κρέας, αλλά και απίθανες πατάτες και μανιτάρια.
Μερίδες: 4 μεγάλες

Δείτε το βίντεο της συνταγής:





Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε ρολό
2-3 πατάτες μεγάλες
6-7 μανιτάρια μέτρια
100 ml  ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
7-8 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)

τρόπος Εκτέλεσης
για το κρέας:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε το ρολό από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα τοποθετούμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και επάνω τους βάζουμε το  ρολό. Αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του κρασιού. Τυλίγουμε σαν καραμέλα.

για τις πατάτες και τα μανιτάρια:
Σε ένα μπωλ βάζουμε τις κομμένες πατάτες, τα μανιτάρια, το μισό ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Προαιρετικά προσθέτουμε και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια και στο κέντρο τοποθετούμε το τυλιγμένο ρολό χοιρινού. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα και 15 λεπτά (ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κούπα νερό). Έπειτα αφαιρούμε από το ταψί τις πατάτες και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο του χοιρινού χωρίς το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα για ακόμη 30-40 λεπτά. Σταδιακά ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών και γυρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές.

Όταν βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, περιμένουμε 10-15 λεπτά για να σταθεί και να κρυώσει λίγο και έπειτα το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε μερίδες. Περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί. Σερβίρουμε με τις πατάτες, τα μανιτάρια και 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ