υπό κατασκευή

Η σελίδα "grEAT Cook" θα είναι σύντομα κοντά σας γεμάτη απολαυστικές συνταγές!!!...Η σελίδα "grEAT Cook" θα είναι σύντομα κοντά σας γεμάτη απολαυστικές συνταγές!!!

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Κοτόπουλο κοκκινιστό














Φτιάχνουμε απίθανο κοκκινιστό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με υπέροχα αρώματα και γεύση μαμάς ! Εύκολη και πάντα επιτυχημένη συνταγή χωρίς μυστικά, που θα κάνει τους αγαπημένους σας ανθρώπους να λατρέψουν τη μαγειρική σας...
Μερίδες: 8

Δείτε το βίντεο της συνταγής:


Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού λεμονοθύμαρο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
50 ml λευκό ή κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλαράκι κανέλας
1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

τρόπος Εκτέλεσης
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο ώστε να ροδίσει απ΄ολες τις πλευρές. Ύστερα το βγάζουμε προσωρινά σε ένα μπωλ.
-Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.  Τοποθετούμε ξανά το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμονοθύμαρο, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Τώρα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης, την κανέλα και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με 1-2 κούπες νερό μέχρι να σκεπαστεί στα 2/3 το κοτόπουλο. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε το κοτόπουλο, ελέγχοντας ταυτόχρονα να υπάρχει νερό στην κατσαρόλα μέχρι τουλάχιστον τη μέση του κοτόπουλου. Ξανακλείνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά και να μείνει μια όμορφη συμπυκνωμένη σάλτσα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ